2011-08-04 Stříbro vylítlo jak na houpačce Ag nahoru dolu 23,-Kč za gram?<

2011-08-04 Stříbro vylítlo jak na houpačce Ag nahoru dolu 23,-Kč za gram?

Zprávy: 4.8.2011

 

Dnes kvečeru nás měsíční svit nepotěšil.

Od nového měsíce investoři drží palce stříbru, které si to pomalinku kutálí den co den po dolaru nahoru od 38 na 42, ale když už je to pár desetin nad, Londýn zavírá burzu, jde si klidně z práce. Američan se po snídani rozhodne prodávat a cena padá.

Místo aby investor John měl radost že se mu nekazí jeho dolary, tak se spokojí s výdělkem pár centů na unci a začne prodávat.

Jestli potřebuje americký investor peníze na klimatizaci, nebo je něco lepší ve vzduchu, není jasné, ale i se zlatem to lehce huplo dolu, co to bylo se uvidí.

 

Právě v těchto dnech skončilo mnoho termínovaných nákupů pro některé komodity, a došlo k plnění. Po nějaké době přijde opět poptávka a cena se pak vyrovná. Takovýto pokles nyní zaznamenalo nejen zlato, stříbro, ale i ropa, ikdyž jsou to strategické komodity a právě proto je jen otázka krátkého času, kdy se ceny vrátí.

 

Jisté je že v jednu chvilku bylo stříbro gram za 23,30 Kč a zlato více než 909,-Kč

K večeru stříbro v Americe zavírá dveře za 21,3 Kč tedy o 9% levněji. Co na to ráno řeknou na burze v Londýně? Budou nakupovat, budou v klidu?

Pravděpodobně bude oscilovat i po víkendu kolem 39 až 40 USD/oz opět v poměru cca 1:40 zlato/stříbro.

Proč se nepovedlo stříbru se utrnout od zlata? ještě pár pokusů a může se hranice posunout na kurz 1:30 a pak ještě v lepší pozici stříbra ku zlatu.

 

Podívejtee na graf Světová cena stříbra, cena stříbra dotahuje co bylo před pár měsíci a slibuje předpověď Dvojnásobek do roka a do dne, když se utrhnulo z řetězu, teď to dohání, takže skepse není na místě. Současný propad o 9% spíše lidem dá prostor k nákupu, než se to vrátí do předpokládaných kolejí.

Investujte.... nečekejte že to slítne na polovinu…

Světová cena stříbra celoročně stoupá, investoři co mají nakoupeno jsou jistě spokojeni, ikdyž teď mají lehký prošup, který je dobrý pro spekulanty ve velkém a v rychlosti. Vše ukazuje k trendu zlato nahoru, stříbro také jen trošičku rychleji, ať se mění poměr.

Sice nejvyšší světová cena stříbra byla více než 25,-Kč v přepočtu na gram, ale opět se ktomu graf dostane a proč? Stříbra nepřibývá, v dolech se lehčeji netěží, reciklace je stále drahá, ale fotoalkalické články a zdravotnictví stále na svoji porci životadárného stříbra čeká, kdo ví kdy průmyslníci otevřou náruč dokořán a spotřebují vše co mají investoři a banky nacihlováno. Šmahem pak z trezorů sjede stříbro průmyslovým robotům do továren na přepracování, však mezery jsou, ikdyby bylo stříbro za 100,-Kč gram průmysl to bude kupovat, je to jako s benzínem, nebo cigaretama, chceš, zaplatíš. Světová cena stříbra poleze.

 

Kdo můžete, nakupujte, ať zlato, zlatý plech, či stříbrné cihly, hlavně neutrácejte, ale s rozmyslem co kolik stojí investujte.

Aj tak či tak, zlatu, nebo stříbru, také vám přejeme dobré léto.

Primák Slavomír www.ZLATNICTVI.net

--
Tyto stránky využívají Cookies. Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s používáním Cookies.Zjistit víceOK, rozumím