2011-04-08 Cena zlata stříbra kam to poleze?<

2011-04-08 Cena zlata stříbra kam to poleze?
Další pátek zahýbal cenou drahých kovů. Stříbro se vyhouplo opět na maximu, ale kam to poleze?
Proč ceny tak rostou? Kam ty drahé kovy mizí? Je jich dost, nebo málo?
Nyní 50% stříbra jde na průmysl a 50% do šperkařství. Zůstane to stejné?
 
Osobní názor…
 
Dobrá, jestliže cca polovina stříbra končí v televizích, počítačích, telefonech, sem tam něco v autech a v jin’=ych technologiích a druhá půlka je ve šercích a v cihlách investorů, tak se naskýtá otázka, stačí to? Kdo koho přetlačí?
Poptávka po spotřebním zboží stoupá, potřeba nových strojů je stále větší. Výrobci by rádi zásobili celý svět, zdesetinásobit či stonásobit produkci, ale když mají už teď polovinu stříbra co stím?
Asi bude přetahovačka, kdo může vyhrát?
Že by šperkaři, klenotníci? že by investoři? nebo bohatý průmysl s velkým množstvím objednávek?
Co koupíte svému dítěti? Nový telefon? Nebo nový řetízek? Další počitač, nebo tlustý stříbrný řetěz, či masivní prsten?
 
Když se podíváte na nový iPhone co stojí tak 10 – 20ooo Kč, drahého kovu tam moc není, kdy se zdražil o 100% nebo o 400% o kolik myslíte že se prodraž’ten model? Propdraží se o 50,-Kč? nebo o 200,-Kč bude to znatelné v těch desetitisících?
A když prsten půjde z 300 na 600,-Kč či na 1200,-Kč je to znatelnější? A co řetízek? Když ten samyý co stával 2ooo bude stát 4 nebo 12ooo koup’te si ho?
Klenotníci přešli ze zlata na zlacené stříbro, pak na stříbro, náhle je móda chirurgická ocel, no je kam se posouvat, když to zákazník koupí, jen se mu to musí vhodně podat. Ale vy’početní technika potŘebuje drahé kovy pro svoje super vlastnosti, jsou to dobré vodiče, ty nahradíte jen dražším materiálem, takže jak to dopadne?
A
 

 
--
Tyto stránky využívají Cookies. Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s používáním Cookies.Zjistit víceOK, rozumím